Followers

Saturday, August 26, 2017

Nasi Daging Bakar Di Sg Buloh

hi ♥
Siapa dekat sini peminat ayam bakar, daging bakar, kambing bakar, ikan bakar?
myna ade tempat makan best nak suggest untuk korang.

Nasi Daging Bakar Plonbox!




Actually 1st try myna makan nasi kaw kaw ni masa hubby bawak balik dari tempat kerja
masa tu da sejuk tp rasa diaaa mmg thumbss up!
ni da sejuk pn sedap..
kalau makan direct dekat kedai mesti lagix3 sedap!!

Till one day, kitorg sampai pun dekat sini..
Kedainya berada di 
Jalan Perusahaan 2, bandar baru Sg Buloh
 waktu operasi hanya pada hari isnin-sabtu
dari pukul 10.30 am - 330pm sahaja
Delivery ada disediakan but hanya cover certain area dekat kl je
korang boleh tgok dekat insta diorang.

Pilihan makanan semuanya terdiri daripada lauk yang dibakar.
Ada juga pemanis mulut dan pilihan air yang menarik
untuk myna, all time favourite ialah daging bakar

daging bakar dia mmg lembut sesangat..kuah berlemak 
makan sekali dengan sambal tu
fuhh mmg pedas terbaik..
dressing timun tu mmg sesuai & lengkapkan lagi sajian
hubby order nasi ayam bakar, pun sedap jugak ok
air myna order thai green tea..nyummmss
next time datang lagi nak try milky mango pulak
nampak meja sebelah order, temptinggg..hihi

Ok, bagi yang plan nak try nnti, ni myna sediakan list hrga & few pic 
tempat makan yang best untuk lunch nih







Untuk kesini
korang just waze "plonbox" je..InsyaAllah jumpa..

Till then..kalau ada tempat makan sedap yang korang tahu
kindly drop your comment^_^
till we meet again 

#nextplace#anyidea

Tuesday, August 22, 2017

Menu Sedap Tony Roma's

hi ♥
selera kita ni ade masanye nak makan western kan,
out dari comfort food kita, nasi lauk.
myna slalu jgk try steak, tp xpenah lagi try bahagian ribs
sbbnye..nampak mcm liat & kering je..xberani nk cuba
 kang da order, xsedap, alah pulakk :D

tp since ramai yang ckp ribs steak Tony Roma's ni sedap sgt2
so apelagi, haritu myna &husband pn pergi terjah
Tony Roma's dekat branch Nu Sentral, mall baru Kl Sentral

ni antara menunya, start appetizers smpai la ke dessert :






 myna & husband order menu

Beef ribs and bbq 1/4 chicken with two side dishes  = RM57.13
steakhouse burger = RM30 (kalau xsilap)
dessert:
Tr's chocolate avalanche = RM15.79







untuk beef ribs tu myna kasi 5 bintang, mmg sedap sgt!
daging sgt lembut, juicy, senang je tanggal dari tulang, xliat langsung..
rasa smokey perapannya seriesly best! makan sekali dgn side dish coleslaw, mash potato
mmg rasa lemak2! nicee
tambahan bbq chicken pun mmg terbaik, ayam still moist & lembut
2-2 protein verywell cooked
for burger pula, myna mmg xsuka burger but hubby mmg die hard fan burger
so far bila dia kate "ok boleh dtg makan lg"
means sedap la tuh :D

yg paling best bila makan dekat sini, ialah kids eats free everyday ^_^
siap dgn ice cream lg..mmg syok la bbygirl tu layan pizza n ice cream dia..
next time mmg nk dtg lagi & makan ribs yg sedap ni!

so here my 1st entry utk foodjourney myna
next place? kalau korang ade cadangan? plis let me know?
appreciate it ^_^
#nakmakansedap2

Saturday, August 12, 2017

Food Journey

hi ♥




1st post myna untuk tahun 2017..
Better late than never kan?

 honestly, tak sabar nk start journey myna on food blogging
since myna and husband mmg suka try tempat2 makan yang baru, latest & sedap!
so, myna decide utk selitkan our foodjourney here
soon or later  bila craving2 boleh jamu pic & entry dkt sini dlu :D
so, 1st food to review? 
#foodjourney#foodlover#whoswithme