Followers

Monday, December 24, 2012

Peplum fever ♥




Peplum.
agak2 sape yg belum rase demam peplum lg? hehe
maksud myna sape yg blum ade lg any collections of peplum dlm wardrobe korang?
if blom..myna suggest korang patut ade 1 :)
sbb u need to feel the Retro n the Cuteness look of peplum~
if xcy try one ok ^_~
nowdays, byk jenis peplum yg ade kat pasaran..
layered peplum, lacey peplum, kurung peplum, printed peplum etc etc yg vouge utk pkai for any event
but those yg more prefered wif simple o plain peplum like me..no worries
peplum yg biase korang pkai dgn jeans tu can turn to be outfit to wear for some event :)
just need to find some mermaid skirts yg match dgn colour peplum or any printed skirt yg korang ade which match beautifully dgn peplum korang. match them along and see the result
myna da try n yeay..it works ^_^
so,those yg tgah cr simple o plain Peplum boleh cr kat sni >> kakishopping




till we meet again ♥
xo


Monday, December 17, 2012

Vietnam ♥

hye 
#lama#lama#lama#lamanya xupdate~
planning nk update trip ke vietnam right after balik malaysia..
tp tinggal harapan je..huhu
byk benda yg need to get in line so niat utk update hilang~~

so, Vietnam?
1st thing jejak kaki kat Vietnam myna describe Vietnam mcm :
Malaysia tahun 80'an
x maju lg, bandar yang unik dan bagunan rendah-rendah
kat sini xjam sbb moto lg byk drpd kereta..tp trafik gerak perlahan je
peniaga merata-rata xkira la jual ape..
town yg pack tp happening
kalo ceritakan 4 hari 3 mlm dkt sane mmg xabes..so myna ringkaskan je :)
its good to visit Vietnam sekali sekala
sbb ade beberapa je tmpat yg menarik dkt sni
mcm syurga beli belah utk wanita (dkt saigon city), terowong bwh tanah (Cu Chi Tunnel) n unik environment of Vietnam
pergi skali cukup dah ^^
kalo x..broke..sbb kat sni mmg tmpat shopping yg murah utk wanita..plus myna lg prefer tmpat yg full of nature beauty gitu.. :p


#syurga beli belah utk wanita "ben thanh market"
Ben thanh market ni 1 kawasan yang sangat besar mcm gabungan jalan tar n masjid jamek tp dalam satu bangunan yang ade bumbung( boleh x perumpamaan mcm tu?) hee
kira besar la tempat ni
dlm bangunan ni setiap pelosok ialah kedai..mcm-mcm ade
tp yg paling best kain silk vietnam, shawl silk,kain cotton yg da siap dgn manik2 ala mak datin, kain manik2, custome made bj yg dia akan jahit n "hantar" dkt hotel mlm atau esok harinya, coffee yg mengalahkan starbuck, kasut, accessories, tshirt2, telekung n byk lagi..
n yg paling best harga: cth if baju kurung da siap+manik2 sakan harga hundred lebih..kat sini 1/3 dr harga sebenar..sgt rambng mata@_@
plus yg PALING2 penting dkt sni.."BARGAIN"
asah betol2 skill ni before masuk Ben Thanh market sbb dgn skill ni korang akan dpt harga yg sgt3 murah
pastikan harga yg korg mintak 70% dr harga yg die bagi..mmg mcm xlogik..tp tryout..its work n korang dpt hrga yg sgt la murah..
cth if die bagi 110,000 dong..tawar smpai dpt 30,000 dong
 if not korg pegi je kdai lain..sbb byk lagi kedai yg best n sama mcm yg die jual n dpt murah :)
then sebelah mlm pula..market ni akan tutup n Pasar mlm pula akan bukak..
Pasar mlm ni sama mcm market td tp versi mlm..
p/s : jgn shopping hari ahad mlm sbb dorg akan naikkan harga n mmg xkn layan bargain langsung..sbb mybe dorg tau kite n balik n desperate to buy thing..huhu bijak2 ;p



#Cu Chi Tunnel
Tunnel ni myna pergi masa hari ke-2 kat Vietnam.. thanks to our tour guide yg terangkan mcm2 bout the tunnel n explain more ttg culture Vietnam. Cu Chi Tunnel ni ialah terowong bawah tanah yang digunakan oleh  askar Vietnam dulu masa perang dulu2..Sebelum masuk dalam terowong tu kami ditontonkan video mcm mane terowong tersebut dibina n mcm mane situasi semasa perang.
Pengalaman masuk terowong bwh tanah tu sgt horror..huu
terowong sgt kecik, pengudaraan pn kurang n kene jln itik sepanjang terowong ke arah jalan keluar lain..
selamat la kami masuk terowong yang xberapa nk panjang untuk keluar..kalo x boleh pengsan
i wonder mcm mane org dulu boleh duduk dlm tu..huu
lepas keluar kaki rase kejang sikit..sbb kene jln itik..penat woo
tp tu la pengalaman..kalo da dtg tp x cube masuk..rugi kan


selain 2 tempat kat atas ktrg pegi juga melawat istana, muzium, bandar saigon, rase mknan yg lain daripada kat m'sia n so on
tp most of the time byk dhabiskan masa bershopping dkt bandar saigon ni n enjoying spa yg sgt murah..
hehe
best dpt tgok culture negara lua sumtimes.. ^.~

here some tips yg boleh dijadikan panduan utk 1st time traveler ke vietnam:)
hope might help sikit2>>

- sebelum nk travel..kumpul sbyk info yg ade n yess blogwalking teramat la membantu
- pastikan dlm fon ade apps compass utk kiblat
- pakaian : pakai mcm pakai dkt msia..sbb cuaca kat sni same just waktu je lambat 1jam
- sstgah hotel xde iron..so bwk je shawl..sng nk pkai
-bwk chrger conveter ye
- tukar duit siap2 dkt malaysia sbb if tukar dkt sni tukaran jd skit..
- make sure tukar duit dlm notes dolar,dong yg kecik2..(ckp awal2 dkt money chnger tu)
- if shopping gunakan ringgit malaysia,tawar pn guna rm..sng nk kira if guna dong tersgt la rumit nk convert..huhu
-pastikan ade calculator kat tgn ms shopping ;p
- n last skali jgn lupa beli coffee vietnam..hehe

till then, happy holidays  
few pics to share :












































\

















finally pic nk balik dgn shawl silk ^__^


beauty.






Sunday, September 2, 2012

streetmarket ♥

















having a blast sunday?
yes i,we hv ^_^
hari ahad haruslah digunakan sebaik-baiknya dgn aktiviti yang senggang+relaks
so dat hr isnin dpt ditempuhi dengan redhanye..heee
so we went to the streetmarket dkt the curve
minum2+mkn2 petang dkt ikea dlu then br heading ke streetmarket
oh#for the remark
sosej ikea yg mudah with the frapuccino mmg terbaik for my tea break :)
n dscoop mxdress kakishopping yg myna pkai today sgt menyumbang kpd hari yang relaks
feeling simple but yet not too simple~ ♥ it
*the streetmarket
for those yang sgt sukekan accesories mcm gelang,long necklace,bangle,phone plugging yang cute2,shoes,shawl etc etc u'r most welcome to come here
harga? sgt affordable..cth: gelang yang cute2 only for RM10..huh
parak#parak..hehe
next sunday boleh la plan dtg sni k..^_^
till we meet again~





Saturday, September 1, 2012

mermaid dress ♥

hye
happy independence day Malaysian :)
kali ni myna nk review 1 dress yg truly2 stunning
its mermaid dress~
for those yg nk nampak tinggi u can try dis dress
im sure it won let u down
why we called die mermaid dress?
coz when u walk, the dress ll flow just like the mermaid sbb perincian dkat bwh dress ni akan flowy just like  the memaid tail~ cantik sgt@_@
as u start walking it ll give u the amazing look ever ^__^
#melting#melting
p/s : nicely match wif long cardi o chiffon top
 to place order do singgah our page sugar ♥ 
more colours to have

luv ya!









Monday, August 27, 2012

♥ walk












♥ walking
even in hurry o terkejar2 to sttle things
myna akan take time jgak to walk around and see life around..
lagi2 if cuaca yang redup+sunny..
huh such a waste if xgunakan sepenuhnya :) kan?
and myna sgt selesa berblouse+jeans
rase senang je nk jalan sane sini
especially blouse floral yg myna br catch dkat kakishopping^^
sgt comfort n the printed really sweet+vintage..
its a simple blouse but moreless wif the printed floral..its give me -ve plain look 
tapi..
bile mood strike nk pkai dress..pnas2 pn sental jgak..hehe
all depends ^.~

p/s : those yg nk grab blouse yg sweet ni singgah sini eh>>kakishopping

Saturday, August 25, 2012

luna ♥

hye 
sebelum terlambat n terlupa 
myna nak ucapkan selamat hari raya kepada semua yang mengenali diri ini ^_^
maaf zahir dan batin.. 

hum never tot i wud left dis space 4 such a loong time..
byk benda yg happen 4 da past few months~
eh# i know agak basi nk update design baru kakishopping here..
sbb we already lauch our new design a week before raya..
xdexde..nk story jgak dkt sni..hehe
ok..soo

we called her LUNA#
its a simple design for a blouse but full of attitude
u can match or style her whatever suits u n she ll never let u down..
so dont underestimate her even in diff colours
tp skrg..we'r currently close order 4 luna n insyaAllah ll open back soon~
rajin2 singgah ks eh :)
here some pic of LUNA











till we meet~
may get inspired sugar 

4 more information >> #luna

Thursday, July 12, 2012

remarkable ♥










#pallazo
one of the great design i ever seen 
wearing it like u'r wearing a pants n at the same time wondering if its a skirt
just wonderfull n comfy 
n ohh yes dis lovely design availble @ kakishopping
pleasure to hv a visit there n get your own pallazo :)
xo

p/s : currently being so inspired wif dis song
#lazamorgan - this girl :)