Followers

Saturday, June 25, 2011

wear your pashmina in a simply dimply way ♥

hey gojes

dis post xde kaitan sgt dgn ks coz we xjual pashmina...hehe 
and entry ni khas to those yg br berjinak-jinak nak try pkai pashmina yg sgt best~
so, ks nak bg tuto sikit coz i think gojes2 out there yg suke things yg simple but nice shud try dis lilitan (^.~)
promise it just takes only a few second~ aha :D tipu sgt..means senang sgt nak try lilitan ni..
oke dun want ckp byk2..jom bertuto!^__^




 ♥ 1st make sure pashima korang sebelah panjang sebelah pendek
♥ 2nd bawak both panjg n pendek pashima kebelakang.





 ♥ 3rd pin kan kebelakang panjg n pendek tu,bawakkan yg pendek ke depan
♥ 4th bawak yg panjang ke bahagian pendek





♥ 5th lipatkan yg panjang pashima tu sediikit ( coz pashmina ni kan agak besar)
♥ 6th  lilitkan macam bese ke atas~
 



 ♥ 7th longgarkan sikit lipatan n pinkan atas sikit..sbaris telinga~ikut keselesaan korang.. 
make sure its cover your neck




  ♥ adjust sikit ikut keselesaan korang and.....done!^__^




  i do admit its the fastest,easy n simple way to wear hijab for a simple gurl like me
 

notes : boleh jugak apply kat shawl biase..not only pashmina..muaxx 

Monday, June 13, 2011

berani ke nak pkai tapered pants ♥

hey ♥

korang tao x ape tu tapered pants?
tapered pants ni sgt2 sinonim dgn vintage style..pants ni tersgt2 la nice..ks pn in ♥ dgn pants ni..hehe
we do jual pants ni..tp da sold out..perhaps to get more stock soon.^__^
xramai yg brani cube pants ni..so ape kate ks bg instructions sikit so korang boleh la try pkai pants yg tersgt2 la superb style ni!




first: pastikan pants tu fit u well

- maksudnya xterlalu kecik bawah die or xterlalu besar dgn korang..means fit korang btol2 la   kan~.^
- pastikan pants ni btol2 fit waist korang..xmo besar2 or grlebeh2 okiess





second: matchkan dengan tops yg sesuai

- korang boleh try kemeja yang cute2..exp: flowery kemeja or plain
- boleh jugak match dgn shirt..pastikan shirt tu just simple2 je..dun want glitter2 or blink2 okies..
- paling penting..do 'tuck in your tops'



third : jgn lupe kasut

- complete it with your heels..it ll show your confident n classy~
- flat boleh diterima utk santai2..








senang je kan syg2 sume...
have a try


Wednesday, June 1, 2011

Hitam itu Gojes ♥


hye shoppers:)

first of all..KS nak bg tons of love atas sokongan korang untuk batch polka dot skirt..ramai yang da terima n alhamdulillah komen yang sgt memberansangkan..
GREAT! tq sygs2 sume^__^

as KS promises..the new collections for the next batch entitle~

"Hitam itu gojes"

knape hitam?sebab die gojes
knape gojes?sebab die hitam...
daaaa~saje wat2 peningkan korang..ehe>.<

korang perasan x sedar xsedar dalam timbunan pakaian korang mesti ade warna hitam kan..tipu kalo xde hitam..try check..ade kan..^.~
sebab ape kite pilih hitam?
allaaa..hitam safe kaler boleh match dgn banyak kaler(sume kaler actually) lagipun hitam elegant..bla..bla..hitam evergreen..bla..bla..hitam comel..bla..bla..comel? yeke?

owhh hitam..kamu sgt subjektif..sape kate kecantikan je subjektif..wink2
bg ks hitam itu gojes..elegant..n sweet..

disebabkan uniknya hitam..ks pilih kamu as our next collections ♥ ♥